sâmbătă, 24 iulie 2010

Cel mai puternic antibiotic natural din lume

Usturoiul - Allium sativum - Ceapa - Allium cepa. Există vreun aliment biblic atât de puternic încât să vă poată apăra de ciuma bubonică? Atât de puternic încât oamenii de ştiinţă să-l testeze contra SIDA? Atât de puternic încât să poată vindeca un braţ estropiat, uscat, paralizat? Atât de puternic încât bătrânii, bolnavii, cei suferinzi de tot felul de infirmităţi să fie transformaţi din invalizi fără speranţă care abia îşi pot târşi tălpile câţiva paşi, în oameni robuşti şi energici, capabili să alerge, să dea cu piciorul, să sară şi să ţină pasul cu oricine? În mod incredibil, EXISTĂ şi îl veţi găsi - nu în dulăpiorul cu medicamente, ci în grădina de zarvaturi!

În Ţara Sfântă cresc cam şaizeci şi şapte de soiuri de usturoi (Allium sativum), astfel încât nu e deloc ciudat că evreilor li s-a format gustul pentru această plantă. Vestitul oraş de odinioară - Escalom, din Palestina - este denumit literalmente după o specie de usturoi, salot (în latină, Allium ascalonicum). O masă tipică a evreilor din Antichitate, începea cu un aperitiv constând din andive, lăptuci şi ridichi, care se înmuiau într-un amestec de untdelemn de măsline, usturoi tocat, sare şi oţet (mujdei) şi erau savurate cu mare plăcere.

Talmudul - cele treizeci şi nouă de cărţi cu comentarii biblice care interpretează legile din Biblie, datând din secolul întâi - îndrumă ca multe genuri de mâncare să fie asezonate regulat cu usturoi, pentru a alunga bolile care se pot ivi de la mâncarea stricată. De asemenea, evreii agăţau usturoiul de stâlpii uşilor, pentru a alunga influenţele negative. O asemenea mentalitate poate părea învechită, dar se întâmplă - după cum a demonstrat ştiinţa modernă -ca aburii sulfuroşi puternici emanaţi de usturoi să ucidă bacteriile şi viruşii - dezinfectând aerul, trupul şi orice lucru cu care mai intră în contact.

Egiptenii, evreii, grecii şi romanii din Antichitate mâncau şi foloseau cu toţii usturoiul, pe plan medicinal, pentru o amplă gamă de maladii. Documentele scoase la lumină de arheologi, arată că usturoiul se folosea pe scară largă:

1. ca infuzie (ceai) pentru reducerea febrei;

2. ca decoct, pentru intestinele descuiate;

3. ca prisniţă, pentru umflăturile dureroase;

4. ca frecţie, pentru întinderile de muşchi sau de ligamente;

5. ca tinctură, pentru paraziţii intestinali;

6. ca tonic general, pentru ameliorarea stării inimii şi fortificarea digestiei. În medicina Egiptului antic, un anume Hesy Re, Şef al Dentiştilor şi Medicilor în jurul anului 2600 î,Ch., plomba cariile cu usturoi zdrobit! În vremea aceea, domnea ideea că un dinte stricat trebuie păstrat cu orice preţ, în loc de a fi scos.

STRĂVECHIUL REMEDIU CONTRA DURERILOR DE DINŢI MERGE ŞI AZI

Un leac străvechi şi tradiţional în zonele rurale contra durerilor de dinţi este un căţel de usturoi strivit, amestecat cu puţin unt sau ulei şi înfipt în carie sau pus pe locul dureros, în câteva minute durerea încetează.

ÎNŢELEPCIUNEA REGELUI SOLOMON. Se spune că regele Solomon ar fi scris o carte care conţinea leacurile vegetale pentru toate bolile cunoscute de om. Pentru bolnavii care aveau crize de epilepsie (considerată pe atunci o formă de nebunie), prescria rădăcină de valeriană sau căţei de usturoi. Introducea o mică parte dintr-una sau cealaltă din aceste plante în capătul unui inel mare pe care-l purta pe un deget, iar pe acesta îl plasa direct sub nările bolnavului - din câte se pare, cu foarte mult succes. În prezent, valeriana e cunoscută ca sedativ şi tranchilizant natural. Iar compuşii de sulf din usturoi puteau să fi acţionat cam în acelaşi mod cu sărurile mirositoare, care trezesc omul dintr-o toropeală temporară.

ÎNTR-O VIZIUNE, ÎNGERII VORBESC DESPRE PUTERILE CURATIVE ALEUSTUROIULUI.

Hildegarde von Bingen a fost o calugariţă şi stareţă într-o mănăstire benedictină, specialistă în plante medicinale, care a trăit în secolul al XI-lea. Susţinea că avusese o serie de viziuni, arătându-i noi moduri de a folosi plantele medicinale, pe care le-a notat într-o carte intitulată Physica, cea mai veche scriere de istorie naturala din Germania. Într-una din aceste viziuni, i-a apărut un înger care i-a spus că un amestec de două plante - usturoi şi isop (Hyssopus sp.) - va vindeca astmul, îngerul a învăţat-o să fiarbă un ceai simplu dintr-o mână de tulpini verzi de isop şi doi căţei de usturoi, curăţiţi şi tocaţi, pe care să le pună într-o oală cu apă, lăsându-l să fiarbă la foc scăzut.

Pentru tusea cu sânge, îngerul i-a spus să adauge în mixtură o plantă numită „lecuieşte-tot”, precizând ca aceasta avea să oprească în mod dramatic tusea cu sânge, în câteva minute. Pentru oftică - astăzi numită tuberculoză - îngerul a îndrumat-o să adauge muguri de lavandă şi frunză de tătăneasă (Symphytum ofscinale), în fiertura de usturoi şi isop.

PROTECŢIA CONTRA CIUMEI BUBONICE. Poate că cea mai convingătoare dovadă despre puterea usturoiului de a lupta contra germenilor constă în capacitatea lui de a apăra oamenii împotriva ciumei bubonice care pe vremuri a măturat Europa de mai multe ori, nimicind populaţii întregi. De exemplu, odată, la Marsilia, Franţa, optzeci la sută dintre locuitorii oraşului au murit în câteva luni. Documentele istorice arată că, atunci când ciuma a ajuns în oraşul Chester din Anglia, în 1665, singurii locuitori ai oraşului care au supravieţuit locuiau într-o casă cu pivniţa plină de usturoi; nici o fiinţă din casa aceea nu a murit. În timpul marii epidemii din 1722, la Marsilia, nişte hoţi isteţi au început să fure bani şi bijuterii din casele şi de pe trupurile muribunzilor şi ale morţilor - ei înşişi fiind imuni la infecţie. Au fost arestaţi, acuzaţi de tâlhărie şi condamnaţi la moarte, dar li s-a oferit clemenţa în schimbul secretului supravieţuirii lor în mijlocul molimei. Hoţii au răspuns că erau imuni fiindcă îşi frecaseră feţele, gâturile, mâinile, braţele, trupurile şi chiar hainele cu un lichid preparat din cincizeci de căţei de usturoi cojit puşi la macerat într-un litru şi jumătate de oţet din vin tare, timp de două săptămâni. De asemenea, o parte din soluţie au băut-o şi au făcut gargară cu ea. Atunci, autorităţile din Marsilia au afişat remediul şi cetăţenii rămaşi în viaţă au putut rezista epidemiei.

Propagată de rozătoare şi purici, forma aeriană a acestei boli - de la tusea suferinzilor - este atât de virulentă, încât poate ucide în trei zile pe oricine intră în contact cu bolnavii. Pacienţii infectaţi trebuie să fie trataţi cu antibiotice puternice, în maximum cincisprezece ore, pentru a supravieţui. Dar usturoiul comun, un dar de la Dumnezeu, poate preveni să fie contactată o boală încă de la început.

CEL MAI PUTERNIC ANTIBIOTIC NATURAL DIN LUME.

Usturoiul este cel mai puternic antibiotic natural cunoscut, sub formă de aliment pur. Contra sucului său, germenii de răceli, gripe şi viroze nu au nici o şansă. Descompune flegma, combate infecţiile, degajează sinusurile, bronhiile şi plămânii. Omoară cei mai oribili microbi - chiar şi pe cei ai leprei, gonoreei şi cangrenei - în cinci minute fix! În testele de laborator, aceşti germeni au fost aruncaţi efectiv pe marginea unui platan de cultură! Un miligram de usturoi avea aceeaşi putere cu douăzeci şi cinci de unităţi de penicilină.

Este o plantă atât de puternică încât, când e frecată pe picioarele cuiva, intră rapid în sânge şi poate avea un efect benefic în plămâni. O cataplasmă cu usturoi pusă pe tălpile picioarelor este foarte bună pentru oprirea tusei şi alungarea răcelilor. Se face tocând câţiva căţei de usturoi, amestecându-i cu puţin untdelemn de măsline şi aplicând mixtura pe tălpi.

Oameni bolnavi de plămâni - ajunşi în pragul morţii - suferind de tot felul de maladii respiratorii (astm, emfizem şi oribilele bronşite, alergii şi abcese pulmonare) s-au întremat şi au plecat complet vindecaţi, lăudând această plantă miraculoasă.

ÎNVINGE GERMENI DE CARE PENICILINA NICI NU SE ATINGE

În 1948, după ani întregi de cercetări, oamenii de ştiinţă au confirmat, în sfârşit, cu fermitate „puterea de penicilină” a usturoiului, izolând diversele substanţe din el. Alliina, prima substanţă izolată, avea efect contra germenilor care cauzează intoxicaţia cu salmonella, dizenteria şi contra stafilococilor care provoacă furunculele şi ulceraţiile purulente ale pielii.

La fel de eficientă era şi împotriva streptococilor, care cauzează scarlatina, difteria, erizipelul, inflamarea învelişului inimii (febra reumatică). Allicina, un alt ingredient, înfruntă conjunctivita (infecţia ochilor), putrefacţia (descompunerea mâncării în alimente şi în intestine), febra tifoidă, holera şi TB.C.-ul. De atunci, în usturoi s-au găsit multe alte substanţe importante. Germaniul nutritiv, cu efect anticancerigen dovedit, face parte dintre ele. De fapt, usturoiul este una din cele mai bogate surse de germaniu şi seleniu organic (vital în prevenirea bolilor de inima şi a multor forme de cancer). Ajoena este o substanţă care „diluează” sângele, astfel prevenind cheagurile potenţial periculoase. Când animalele de laborator au fost hrănite cu o singură doză din acest ingredient al usturoiului, cheagurile de sânge s-au redus cu sută la sută, timp de douăzeci şi patru de ore. De asemenea, ajoena acţionează contra a două tipuri de ciuperci: una care e adeseori prezentă în canalul extern al urechii, şi o alta care cauzează Candida sivaginita.

Usturoiul are peste o sută de compuşi ai sulfului cunoscuţi. Aceşti compuşi ai sulfului sunt cei care-i conferă usturoiului puterea sa de luptă contra bolilor, ajută la reducerea tensiunii şi a nivelului de zahăr din sânge, alungă astmul şi bronşita, îmbunătăţesc circulaţia şi funcţiile inimii, previn cancerul şi ajută organismul să se debaraseze de toxinele periculoase.

PREVENIREA ÎNFUNDĂRII ARTERELOR

Consumul de usturoi poate ajuta la prevenirea bolilor arteriale. Testele medicale au arătat că rădăcina cu aromă înţepătoare are „o actiune protectoare foarte semnificativă” în limitarea efectelor coagulării sângelui gras, conform doctorilor Arun Bordia şi H.C. Bansal de la R.N.T. Medical College, Udaipur, India, într-un articol din revista medicală britanică The Lancet, apărut în 29 decembrie 1973, medicii au spus că sângele a zece pacienţi s-a coagulat mai încet când aceştia au mâncat usturoi cu alimente grase, decât atunci când le-au mâncat fără usturoi. După părerea lor, aceasta însemna că usturoiul putea încetini acumularea depunerilor de grăsime pe pereţii arterelor şi ajută la prevenirea colmatării acestora. Concret, o sută de grame de unt s-au adăugat la o masă consumată de pacienţii testaţi. Peste trei ore, aceştia au prezentat un nivel mediu al colesterolului de 237,4 miligrame la sută. Când, după trei ore, mâncării identice i s-a adăugat sucul sau uleiul extras din cincizeci de grame de usturoi, colesterolul a ajuns doar la 212,7 miligrame la sută. S-a descoperit că uleiul de usturoi are şi singur acest efect - fie că e luat ca ulei pur, ca suc de usturoi sau în usturoiul integral. În plus, uleiul de usturoi a redus nivelul de fibrinogen (un factor coagulant din sânge). O masă care conţinea unt a rezultat într-un nivel de fibrogen ajuns la 320,9 miligrame la sută - în trei ore. Când în mâncare s-a adăugat usturoi, nivelul de fibrogen din sânge, trei ore mai târziu, era de 256,4 miligrame la sută. În ambele cazuri, usturoiul a coborât efectiv nivelurile de colesterol şi fibrogen sub valorile normale.

COBOARĂ HIPERTENSIUNEA. Se spune că sute de medici au găsit usturoiul ca fiind cel mai sigur şi mai de nădejde mod de a coborî hipertensiunea. Nimeni nu ştie exact din ce cauză. Unii doctori cred că usturoiul dilată (deschide) arterele, uşurând presiunea. Alţii citează puterea sa de a înlătura infecţiile de diverse feluri şi, prin urmare, a reduce tensiunea crescută. Totuşi, e clar că tensiunea scade. Medicii raportează - în cazuri după cazuri - ca simptome ca slăbiciunea, ameţelile, pulsaţiile dureroase ale capului, ţiuitul din urechi, durerile pectorale de tipul anghinei, respiraţia scurtă, durerile de şale, amorţelile sau furnicăturile, dispar toate, rapid şi usor.

De fapt, usturoiul pare să satisfacă toate cerinţele unui agent terapeutic perfect pentru reducerea tensiunii sangvine:

1. Este absolut sigur.

2. Nu are efecte ulterioare negative; nu s-a găsit nici o limitare a dozajului.

3. Tensiunea sangvină se reduce treptat - într-o perioadă de timp - fără nici o cădere neaşteptată care ar putea şoca organismul!

4. Nu intervine asupra celorlalte medicamente pe care le ia eventual pacientul, sub îngrijirea medicului.

5. În aproape toate cazurile testate, a alungat slăbiciunile, ameţelile, durerile de cap, ţiuiturile din urechi, durerile de piept.

6. Se pot obţine bune rezultate, indiferent de vârstă sau de condiţie.

7. Este uşor de luat, sub formă de tablete fără miros.

Actualmente, tabletele şi capsulele cu usturoi, care se găsesc fără reţetă la plafarurile de pretutindeni, sunt folosite pe scară largă de medici pentru reducerea tensiunii şi alungarea simptomelor acesteia.

Hipertensiunea e extrem de periculoasă fiindcă, în primul rând, simptomele ei nu sunt întotdeauna prezente - mulţi suferinzi nici măcar nu ştiu că o au - şi în al doilea rând, aproape întotdeauna duce la probleme ale inimii, venelor şi arterelor, sub formă de crize, cheaguri, hemoragii, blocaje renale, atacuri de cord sau chiar moartea subită, dacă nu e controlată.

Totuşi, un lucru ar trebui să fie clar - usturoiul nu este un leac pentru hipertensiune; nu face decât să coboare tensiunea şi efortul impus inimii, venelor şi arterelor, plus alte simptome neplăcute, care pot reveni când terapia cu usturoi încetează. Oricum, folosirea prelungită a usturoiului a tins, în multe cazuri, să coboare permanent hipertensiunea!

UN REMEDIU ALIMENTAR BIBLIC PENTRU DIABET. Folosirea usturoiului a redus nivelul de zahăr din sângele diabeticilor. Într-un caz, un om cu diabet avansat aflase de la doctori că era într-o situaţie fără speranţă şi a fost trimis să moară acasă, la vârsta de şaizeci de ani. La nouăzeci de ani, încă mai trăia, sănătos-tun. Începuse să manânce o combinaţie de usturoi, pătrunjel şi creson. Nivelul zahărului din sânge i-a coborât de la 200 şi ceva la 110. Şi a continuat să folosească fericit acest remediu, ani de zile. Usturoiul nu vindecă diabetul şi nu trebuie folosit fără permisiunea medicului. Dar poate fi un mod util de a coborî nivelul zahărului şi, astfel, a controla boala.

Surprinzător şi interesant, însă, este faptul - consemnat de mai multe ori - că usturoiul poate reduce nivelul zahărului din sânge la diabetici.

UN ALIMENT BIBLIC TESTAT COMPARATIV CU MEDICAŢIA ANTIDIABETICĂ

Usturoiul - deşi are o acţiune puţin mai înceată - este la fel de eficient ca tolbutamida (un medicament oral pentru diabetici) la eliminarea glucozei excesive din sânge. Doamna RB., consumatoare de usturoi, spune: „Recent, mi s-a pus diagnosticul de diabet moderat. Medicul mi-a spus că, dacă nivelul zahărului din sânge nu-mi scădea, trebuia să iau un medicament oral. Citisem despre modul cum poate usturoiul să reducă nivelul zahărului din sânge. Aşa că am început imediat să iau câte o capsulă de usturoi de 0,32 gr., pe lângă vitamine şi drojdia de bere, după fiecare masă. Rezultatul: zahărul din sânge mi-a revenit la normal şi nu mi-a mai fost necesar sau prescris nici un medicament.”

REÎNTINEREŞTE FICATUL. Principala valoare a usturoiului în tulburările hepatice constă în puterea sa de a detoxifia bacteriile putrefactive din intestine şi, astfel, a ajuta ficatul să se odihnească. Este un stimulent dovedit al sucurilor gastrice şi ajută creşterea şi vigoarea circulaţiei sangvine prin ficat. Se susţine ca o linguriţă de usturoi în amestec cu o lingură de untdelemn de măsline sau ulei de soia, luată seara, înviorează ficatul şi îl reîntinereşte atât de mult încât pielea de pe trup va străluci de activitate reînnoită. Utilizatorii spun că e într-adevăr o plantă miraculoasă.

Dacă usturoiul nu e tolerat, cauza constă într-o deficienţă a organelor digestive - mai ales a ficatului. Un stomac sau un ficat în stare bună, spune ea, nu se va revolta niciodată împotriva unui element atât de natural şi benefic ca usturoiul.

UN REMEDIU ALIMENTAR BIBLIC PENTRU CISTITĂ

Infecţiile urinare pot fi dureroase şi handicapante. Doamna S.B.. povesteşte cum a folosit usturoiul pentru a combate o persistentă infecţie a vezicii: „Pentru aceia dintre dumneavoastra care pot suferi de cistită, usturoiul poate fi răspunsul. După ce m-am îmbolnăvit de câteva ori, am hotărât să-mi încerc propriul remediu. Am tocat câte trei căţei mari de usturoi, de trei ori pe zi, i-am pus într-o linguriţă şi i-am înghiţit cu apă. După cinci zile, cistita mi-a trecut. Atât de simplu (...).”

„Am mai avut cistită o singură dată, şi usturoiul şi-a făcut efectul din nou. Poate că merge şi pentru infecţiile rinichilor. Doctoriţa mea n-a fost deloc surprinsă, întrucât a avut odată un pacient cu cancer la plămâni care a trăit mai mult decât se aşteptase ea, şi mânca usturoi. Medicamentul minune - chiar merge!”

UN LEAC ALIMENTAR BIBLIC PENTRU BOLILE DE STOMAC. Luat cu regularitate, usturoiul poate vindeca bolile de stomac şi intestine, afirmă un reputat cercetător şi expert în terapia cu usturoi. Se ştie că allicina din usturoi stimulează pereţii stomacului şi ai intestinelor pentru a secreta enzime digestive. Dar usturoiul luat de persoanele suferinde de asemenea afecţiuni trebuie să fie diluat sau amestecat cu alte mâncăruri, precizează acelaşi expert. Un mod excelent de a atenua efectele usturoiului este acela de a-l găti, sau a-l combina cu ou şi lapte. Totuşi, usturoiul nici măcar nu e nevoie să fie mâncat. Se poate folosi în cataplasme sau băi pentru picioare şi mâini, spre a calma stomacul. Puterile sale de penetrare sunt atât de mari, încât e absorbit direct prin piele. Folosit în acest mod, are o eficacitate declarată de nouăzeci şi cinci la sută.

Din cele mai vechi timpuri şi până în prezent, usturoiul a fost lăudat în întreaga lume pentru eliminarea gazelor, a crampelor şi a simptomelor de inflamare.

TOATE SIMPTOMELE AU TRECUT

S-au înregistrat rezultate miraculoase, care au fost catalogate şi consemnate amănunţit, după cum urmează: îngreunarea de după masă a fost înlăturată complet în cincisprezece cazuri şi uşurata parţial în şase cazuri din douăzeci şi cinci - dintr-un total de 84% eficacitate! Râgâielile au dispărut complet în treisprezece cazuri, şi partial în nouă - din douăzeci şi cinci - la un total de 88% eficacitate! Flatulenţa a dispărut complet în douăzeci de cazuri din douăzeci şi cinci - un total de 80% eficacitate! Colicii cu gaze au dispărut complet în treisprezece cazuri şi s-au uşurat parţial în opt - la un total de 84% eficacitate!

Greţurile au dispărut complet în şase cazuri din opt - pentru un total de 75% eficacitate! Se raportează că usturoiul nu aduce numai o uşurare temporară, ci eliberarea permanentă de aceste dezordini gastrice. Cercetătorii au ajuns la concluzia că usturoiul e un carminativ care poate fi folosit în cazurile de flatulenţă şi colici, pentru a elimina gazele din stomac şi intestine şi a diminua crampele dureroase.

CUM SE POATE FOLOSI ACEST ALIMENT BIBLIC PENTRU A CALMA DIGESTIA

Ca uz extern, usturoiul se poate folosi în cataplasme sau băi de picioare şi de mâini. Intern, usturoiul mărunţit poate fi luat cu miere, înainte sau după mese (folosiţi o jumătate de căţel). De asemenea, usturoiul se poate folosi sub formă de tablete sau capsule.

UN LEAC ALIMENTAR BIBLIC PENTRU CONSTIPAŢIE. Un reputat cercetător şi expert în terapia cu usturoi declară că persoanele care suferă de constipaţie îşi pot găsi uşurarea mâncând cu regularitate cantităţi moderate de usturoi, amestecate cu ceapă, lapte sau iaurt. Allicina din usturoi, afirmă el, stimulează mişcările peristaltice ale pereţilor intestinali şi, în acest mod, produce mobilitatea scaunului.

REMEDIUL ALIMENTAR BIBLIC PENTRU DISPARIŢIA IMEDIATĂ A ARSURILOR ŞI DURERILOR DE URECHI. Doamna LC. spune: „Timp de un an, am folosit ulei de usturoi pentru durerile de urechi. L-am văzut făcând minuni în zece-cincisprezece minute de la spargerea unei capsule cu ulei de usturoi, turnată în ureche şi reţinută cu un tampon de vată. Le-am spus prietenilor şi rudelor cât de repede îmi trece durerea şi toţi sunt gata să jure! Sora mea avea o infecţie a urechii interioare şi toată noaptea plângea de durere. Mi-a dat telefon la ora patru dimineaţa, în lacrimi. Sotul ei a venit şi a luat puţin ulei, iar durerea i-a trecut în cincisprezece minute. De asemenea, am descoperit absolut întâmplător că arsurile sunt ajutate prin frecţie cu ulei de usturoi pe locul ars. Durerea trece aproape imediat după aplicare şi masarea arsurii. Nepotul meu s-a ars destul de grav la mână, pe plita electrică. După ce i s-a aplicat ulei de usturoi, a fost foarte uşurat şi a dormit toată noaptea fără să se plângă.”

LEACUL ALIMENTAR BIBLIC A VINDECAT MULTE URECHI CARE ŢIUIAU

Doamna N.V. spune: „Am descoperit un remediu foarte simplu şi ieftin pentru slăbirea auzului şi ţiuitul urechilor (...). Urechile îmi sunau atât de tare încât abia mai auzeam. Acum trei ani, am citit: -Se spune că un strop de suc de usturoi pus în ureche face bine la auzul cu probleme. Am încercat, cu rezultate miraculoase; începeţi aplicând formula cam de trei ori pe săptămână şi, pe măsură ce starea vi se ameliorează, puteţi reduce dozajul. Eu o folosesc în prezent cam o dată la o săptămână sau, la zece zile şi rezultatele bune se menţin.”

UN LEAC ALIMENTAR BIBLIC PENTRU PROBLEMELE NASULUI ŞI ALE GÂTULUI

Usturoiul e cunoscut de mult timp ca antiseptic miraculos în cazurile care implică infecţii la ochi, urechi, nas şi gât. Dacă se ia o bucată de usturoi în gură, la începutul unei răceli, pe partea dintre dinţi şi obraz, răceala va dispărea în câteva ore sau cel mult o zi.

De asemenea, usturoiul are efect curativ asupra bolilor cronice ale organelor respiratorii superioare, absorbind toxinele - ceea ce e valabil şi pentru inflamaţiile cronice ale amigdalelor, glandelor salivare şi glandelor limfatice învecinate, empiemele sinusurilor maxilare, faringitele şi laringitele grave şi alte boli. De exemplu: această miraculoasă plantă vindecătoare face ca dinţii slăbiţi să prindă din nou rădăcini şi înlătură tartrul! Are efect curativ asupra cataractei şi inflamării canalelor lacrimale! Vă doare urechea? Înfăşuraţi planta în puţin tifon şi introduceţi-o în canalul exterior al urechii! Vă doare capul? Usturoiul e aspirina naturii, dilatând venele şi arterele pentru a elimina congestia. Stoarceţi puţin suc de usturoi într-o linguriţă de miere (este un vechi remediu al pieilor-roşii!). Strănutaţi, aveţi nasul înfundat sau vă chinuieşte alergia? Încercati puţin usturoi tocat, înghiţit cu apă. Se spune că, în asemenea cazuri, usturoiul face minuni!

UN LEAC ALIMENTAR BIBLIC ALUNGĂ IMEDIAT RĂCELILE ŞI DURERILE DE GÂT

Usturoiul acţionează mai repede decât vitamina C la vindecarea răcelilor. Dacă se ţine un căţel de usturoi în gură, răceala va dispărea în câteva ore, maximum o jumătate de zi. Nu va ustura deloc, dacă nu îl mestecaţi. Doar răzuiţi-l cu dinţii, din când în când, pentru a elibera câte puţin suc. (Dacă usturoiul e prea tare, încercaţi cu unul dintre verii săi mai blânzi, ca usturoi-dulce, Alium schoro-doprasum - sau prazul.). În acest mod, o durere de gât se poate opri în câteva minute (merge chiar şi pentru temutele dureri de gât care sunt simptome ale difteriei!). Am descoperit că reuşeşte de fiecare dată - şi e mult mai de nădejde decât vitamina C, care poate să dea rezultate sau nu şi, adeseori, nu face decât să amâne inevitabilul. Usturoiul asigură o vindecare permanentă, nu doar temporară. Usturoiul, planta întineririi miraculoase, si altele ca urzicile (Urtica sp.), hreanul (Armorada rusticana) şi boabele de soc (Sambu-cusnigra) - toate sunt alimente biblice celebre pentru capacitatea lor de a uşura simptomele alergice. Socul, de exemplu, conţine doi compuşi activi contra viruşilor de gripă. Indicăm în acest sens ceaiul din boabe de soc. Ceaiul de urzici-vii (Urtica dioica) are un lung istoric de tratament contra tusei (inclusiv a tusei convulsive) şi a răcelilor, curgerilor de nas, congestiilor de piept şi bronşitelor. Rădăcinile sau frunzele de urzici, folosite în suc sau ceai, erau medicamente sigure şi nepericuloase pentru a deschide tuburile şi căile din plămâni; urzica e o antihistamină puternică. Nimic nu este mai dramatic decât vindecarea de alergie şi guturai pe care o asigură frunzele de urzică; încercaţi două linguriţe de frunze uscate şi congelate la o ceaşcă de apă clocotită. Puneţi la aşezat până se răceşte, îndulcită după gust. Hreanul - folosit de evrei secole de-a rândul ca simbol al celor şapte ierburi amare de Paşti are o îndelungată reputaţie de muco-kihetic. Altfel spus, are capacitatea de a dilua flegma sau mucusul, uşurându-i astfel eliminarea din sistem. Nimic nu se compară cu o linguriţă de hrean proaspăt pentru a curăţa sinusurile. Doza zilnică e necesară numai până când cedează simptomele alergice, în continuare, nu mai e nevoie decât de câteva linguriţe de hrean pe lună, pentru a preveni un nou atac de alergie.

UN LEAC ALIMENTAR BIBLIC PENTRU PROBLEMELE FEMEILOR.

Bufeuri de febră? Încercati usturoiul. Depresie? Puneţi puţin usturoi în salată. Iritabilitatea, anxietatea, greţurile, migrenele, oboseala sau agitaţia, balonajul abdominal, umflarea extremităţilor, ameţelile, tulburarea vederii, umflarea şi sensibilizarea dureroasă a sânilor, crampele, anemia, problemele tiroidiene - toate au fost rezolvate de usturoi sau de substanţele pe care le conţine usturoiul. Emenagog dovedit, stimulează menstruaţia. Este un remediu milenar pentru problemele femeilor.

Astăzi, ştim că posibilitatea usturoiului de a mări absorbţia de vitamina B-l în organism poate fi de o valoare extremă pentru alungarea greţurilor matinale, a tensiunilor premenstruale şi a multor alte probleme. Medici de renume au constatat că usturoiul combate febra, iritabilitatea, insomnia, palpitaţiile, frisoanele, mâncărimile, obezitatea, leucoreea, artrita şi multe alte maladii. Desigur, usturoiul se găseşte şi sub formă de pudră, pastile sau capsule, la majoritatea plafarurilor şi a
farmaciilor specializate în Plante medicinale. Ceaiul se prepară doar amestecând o linguriţă de praf într-o ceaşcă de apă fierbinte, adăugând miere după gust. Sau o cantitate mică, mărunţită într-o linguriţă de miere, poate fi înghiţită cu apă înainte de mese.

REMEDIUL ALIMENTAR BIBLIC PENTRU EXCRESCENŢE DUREROASE ŞI SPASME LA COLON. M.V., medic stomatolog, relatează că timp de zece ani şi-a făcut tratamente cu raze X şi radiu pentru a eradica nişte excrescenţe urâte ale pielii care-i tot reapăreau, cu toate că un medic îi spusese că erau benigne. La aplicarea uleiului din această plantă uluitoare, usturoiul - care-i vindecase spasmele la colon - umflăturile dureroase de pe faţă i-au dispărut complet. Prima oară a încercat formula pentru o excrescenţă de lângă ochi. A aplicat cu regularitate ulei de usturoi - din capsule - şi în circa o lună umflătura a dispărut. A doua oară, a încercat-o pentru o excrescenţă din plantaţia părului, care creştea rapid, atingând chiar mărimea unei monede de zece cenţi când şi-a dat seama prima oară de existenţa ei. Din nou, uleiul de usturoi a vindecat-o văzând cu ochii. Aceste excrescenţe, spune el, erau cauzate de nişte arsuri solare grave, iar radiologul care i le-a diagnosticat l-a sfătuit să le usuce cu ajutorul alcoolului - pe care l-a încercat timp de două-trei luni, fără succes. „Şi să te mai miri”, comentează el, „că ne interesează declaraţiile despre usturoi şi cancer? Chiar dacă nu erau maligne, aceste excrescenţe s-ar fi putut cu siguranţa dezvolta în acel sens, având în vedere antecedentele mele medicale. Şi, categoric, nu s-au vindecat până nu am aplicat usturoiul. Mai mult, erau urâte şi dureroase. Speram ca această experienţă a noastră să se dovedească utilă şi pentru alţii. Tratamentul e inofensiv şi, în cazul nostru, s-a dovedit cum nu se poate mai benefic.”

LEACUL ALIMENTAR BIBLIC PENTRU PICIORUL ATLETULUI. Ani de zile, Sorin V. a suferit în tăcere din cauza unui parazit sau fungus pe care-l luase de pe duşumeaua udă a unui vestiar. Degetele de la picioare i se înroşiseră, se cojeau şi îl dureau. Călcâiul şi talpa erau înăsprite de mii de perforaţii mici, uscate. Picioarele i se roşeau insuportabil şi se jena să se descalţe. Avea arsuri, mâncărimi şi dureri. Când toate medicamentele s-au vădit neputincioase, usturoiul s-a dovedit că e un leac sigur pentru piciorul-atletului. Metoda de faţă constă în a întinde puţin usturoi proaspăt zdrobit peste zona afectată. Vă dă o senzaţie de căldură, pentru circa cinci minute. Trebuie să rămână pe piele timp de o jumătate de oră. Apoi, piciorul se spală cu apă simplă. Repetaţi procedeul o dată pe zi, timp de o săptămână, şi adio afecţiune. (Dacă pielea arde, luaţi imediat usturoiul, spălaţi cu apă şi încercaţi din nou mai târziu, cu suc de usturoi diluat în apă, până găsiţi o mixtură care să nu ardă, întrucât excesul de usturoi poate agrava boala). Pentru a preveni reapariţia infecţiei, fierbeţi-vă ciorapii.

UN REMEDIU ALIMENTAR BIBLIC PENTRU ARTRITĂ, REUMATISM ŞI NEVRALGIE

Remediile cu usturoi pentru artrită includ folosirea lui ca tonic sau frecţii cu ulei vegetal obişnuit în care s-a prăjit usturoi. Se spune că un tonic simplu, preparat din usturoi mărunţit într-o lingură de miere, luat la masă pe o perioadă de timp, poate face minuni pentru a alunga durerile şi suferintele, mai ales în cazuri de sciatică si gută. Un om de ştiinţă indian declară că uleiul extras din usturoi a avut întotdeauna mare succes în bolile paralitice şi reumatice. Un alt medic afirmă că durerea părţilor reumatice poate fi mult uşurată frecându-le cu usturoi. „Dă rezultate excelente”, susţine el. Un alt savant de frunte şi expert în terapia cu usturoi declară că, luat intern, usturoiul calmează rapid durerile reumatice şi nevralgice.

CUM AU VINDECAT ALIMENTELE BIBLICE UN BRAŢ USCAT! În cartea sa, „Despre oameni si plante”, renumitul specialist francez Maurice Messegue descrie o pacientă, Anne-Marie M., de nouăsprezece ani, care se născuse cu un braţ mai scurt, uscat, care niciodată n-a crescut prea mult, nu-i folosea la nimic şi a rămas îndoit peste piept. Nu simţea nimic cu braţul (decât pe timp ploios, când o dureau oasele) şi nu şi-l putea mişca. Consultase mulţi medici, dintre care nici unul nu-i putuse rezolva problema paraliziei şi a estropierii de creştere. Aceasta era o problemă nouă pentru Messegue, care a diagnosticat atrofia ca un gen de rahitism. Cel mai important ingredient din remediul său, declara el, era un aliment tămăduitor simplu - vărul aproape identic şi mai blând al usturoiului - ceapa („conţinutul ei de sulf o face foarte eficientă împotriva reumatismelor”). Alte ingrediente includ lămâiţa, urzica-vie, brusturele mare şi pătrunjelul - toate, alimente tămăduitoare din Biblie discutate în această carte la paginile 82,131,220,222,250 - ca diuretice, pentru a elimina toxinele (de asemenea, spune el, ceapa - Allium cepa - este „un diuretic destul de puternic pentru a-l fi văzut eliberând rinichii bolnavilor de uremie”). Păducelul, un aliment vindecător din Biblie discutat în Capitolul 11, şi mugurii de tei, au fost recomandaţi ca sedativi uşori. Muşeţelul comun, un alt aliment vindecător din Biblie discutat la pag. 4142, a fost folosit pentru a calma nervii. Pentru atrofie, a folosit coada-calului (Equisetum maximum) într-o prişniţă de varză, un aliment tămăduitor biblic, şi creson, una dintre ierburile amare de la Cina cea de Taină. Acest gen de cataplasmă a acţionat miraculos asupra unor animale care abia se mai puteau ţine pe picioare. Urma să le folosească numai în aplicaţii externe, sub formă de cataplasme şi băi de mâini şi picioare. Trei luni mai târziu, fata a revenit, vindecată în mod miraculos! A întins mâna. „Priviţi!”, a exclamat ea şi a luat cu mâna o foaie de hârtie de pe masă. „Sunt atât de fericită!”, a strigat. „E aşa de minunat, că nici nu-mi vine să cred (...).”

Un martor sceptic a întrebat: „Vreţi să spuneţi că înainte nu vă puteaţi mişca braţul şi mâna? Iar acum puteţi?”. „Exact”, a răspuns ea şi, ca s-o dovedească, l-a ciupit de mai multe ori: întâmplarea a apărut în toate ziarele din Paris. Părinţii lui Anne-Marie au spus că era un miracol. Numai medicii care o trataseră fără succes au refuzat să creadă. „Nu se poate face nimic”, a spus unul. „Corectarea diformităţilor congenitale e mai presus de puterea oricărui medic.”

Va asteptam si pe www.aftr.aaz.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu