luni, 25 iulie 2011

Apel umanitar pentru viaţa lui Zoltan


De: Arina MOLDOVAN





Un tânăr în vârstă de 16 ani din Târgu Mureş, a cărui viaţă este ameninţată de o tumoare pe creier, are nevoie de bunătatea oamenilor.

Durere mare şi disperare în rândul familiei Varga din Târgu Mureş. Copilul lor mai mic, Varga Zoltan, a fost depistat anul trecut cu o tumoare de 2,8 cm pe creierul mic.

Coşmarul a început în vara anului trecut, când băiatul acuza tot timpul stări de ameţeală puternică şi greţuri. Au urmat o serie de investigaţii, ultima fiind la RMN, unde i s-a depistat tumoarea pe creierul mic, chiar lângă trunchiul cerebral. „Asta a fost cam prin octombrie şi atunci ni s-a spus să nu aşteptăm mult, pentru că tumoarea este într-un loc delicat, poate apăsa nervul inimii şi să moară”, a început să povestească Varga Margit, mama lui Zoltan.

După două săptămâni de la diagnosticare a urmat operaţia la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. „Operaţia a durat cinci ore, a fost foarte riscantă. Putea să moară pe masă, dar operaţia în sine a reuşit cu puţine leziuni. Trei săptămâni după aceea a avut vedere dublă, dar a trecut”, a continuat să povestească cu lacrimi în ochi Varga Margit.

Operaţie reuşită, dar cu urmări în timp

Dar boala nu i-a dat pace pentru prea mult timp. La o nouă investigaţie RMN, ce a avut loc în luna februarie, s-a descoperit că tumoarea era încă prezentă pe creierul mic, având dimensiunea de 1,4 cm. „Ni s-a spus că s-au mai operat copii de două, trei ori şi sunt bine, dar nimeni nu ne garantează că se va scoate toată tumoarea. Şi dacă nu o scoate toată, va creşte. Atunci am început să căutăm unde este cel mai bine pentru el, ca dintr-o singură operaţie să scape de această tumoare”, a recunoscut mama lui Zoltan. O operaţie complexă cu echipamente de înaltă tehnologie, care îl poate salva pe Zoltan de un şir nesfârşit de operaţii, poate fi efectuată doar în Germania, la o clinică din Hanovra. Familia Varga au luat legătura cu medicii specialişti de acolo şi în luna iunie l-a dus pe fiul lor pentru o serie de investigaţii în Germania. „Aici i-au făcut un nou RMN unde s-a observat că tumoarea a crescut din februarie. De la 1,4 cm a ajuns la 1,8 cm. Şi acolo ne-au spus că altă opţiune nu este decât operaţia, să scoată toată tumoarea, pentru că altfel va tot creşte. Au mai făcut peste o mie de operaţii de acest gen. Deocamdată este benignă, dar ni s-a mai spus că, dacă tot umbli la ea îşi poate schimba forma”, a mai spus Varga Margit.

Speranţe pentru o viaţă sănătoasă

După două luni de recuperare de la prima operaţie, Zoltan s-a reîntors la studii, fiind elev în clasa a IX-a la Liceul Teoretic Bolyai Farkas din Târgu Mureş, profil matematică informatică intensiv engleză. A reuşit să recupereze materia pierdută în perioada cât s-a aflat în convalescenţă. În prezent, se simte bine, a terminat anul şcolar cu media 8,40 şi are aşteptări de la viaţă.. „Acum mă simt bine, mi-am reluat viaţa. Însă ştiu că mai am nevoie de o operaţie ca să fiu sănătos toată viaţa”, ne-a mărturist Varga Zoltan.

Aproape 50.000 euro o operaţie în Germania

Familia Varga are un răgaz de trei luni până la o nouă investigaţie şi programare pentru operaţie, timp în care trebuie să adune suma de 48.000 euro, însă nu mai dispun de posibilităţi financiare, deoarece şi pentru investigaţia din Germania au cerut bani împrumut. Iar pentru o nouă operaţie au reuşit să strângă până în prezent doar 3000 de euro de la prieteni şi rude, alţi 7000 de euro ar avea posibilitatea să-i împrumute din bancă, însă de restul sumei nu ştiu de unde vor putea să facă rost. Astfel, fac un apel de la inimă la inimă, la persoanele mărinimoase care doresc să contribuie la salvarea unei vieţi umane, contribuind financiar, atât cu cât pot. „Ni s-a spus că avem nevoie de 48.000 de euro pentru operaţie, cazare în spital şi tratament. Sperăm să ne şi ajungă, pentru că niciodată nu şti ce complicaţii apar după operaţii. Am decis să apelăm la ajutorul oamenilor, pentru că unii ar putea să gândească că şi ei dacă ar ajunge în situaţia noastră ar încerca să găsească oameni care să-i ajute”, ne-a mai spus cu speranţă în glas mama lui Zoltan.

Asociatia Filantropica "Timi&Raluca" solidară cu familia Varga,s-a alăturat demersului părinţilor lui Zoltan,


Companiile care vor să sponsorizeze costurile necesare operaţiei lui Zoltan utilizând facilităţile Codului fiscal şi anume deducerea din impozitul pe profit a sumei sponsorizate în limita a 20% din impozitul pe profit datorat şi 3% din cifra de afaceri o pot face prin intermediul Asociatiei Filantropice "Timi&Raluca"
Modalitatile de a ajuta sunt:


BCR:Titular Varga Zoltan

RO72RNCB0188122499050003-RON

RO02RNCB0188122499050002-EURO



BRD: Titular Varga Zoltan

RO25BRDE270SV63274932700-RON

RO67BRDE270SV63275062700-USD

RO63BRDE270SV63275142700-EURO

                                              DUMNEZEU SA VA BINECUVANTEZE

                                                 



3 comentarii:

  1. Buna,
    Sunteți financiar în jos? În căutarea împrumutului pentru a vă stabili afacerea, a plăti datoriile sau ați fost respinsă de bănci și de alte instituții financiare, sunteți la locul potrivit aici la Garanția Creditelor TRUST oferim orice tip de împrumut companiilor și persoanelor fizice la un preț scăzut și accesibil O rată de 2% și am început acest program de împrumut pentru eradicarea sărăciei și crearea de oportunități pentru toți și pentru a vă permite să vă dezvoltați și să vă revigorați afacerea. Contactați-ne astăzi prin e-mail la: (helenwilson719@gmail.com)

    APLICAREA DATELOR
    Numele complet: _______________
    Țară: __________________
    Sex: ______________________
    Varsta: ______________________
    Suma împrumutului necesară: _______
    Venit lunar:_______
    Durata împrumutului: ____________
    Motivul aplicării: _____________
    Numar de telefon: ________
    Religie:_____________

    Aplicați acum și veți primi cu siguranță împrumutul.
    Mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna,
    Eu sunt doamna Sarah Michael, creditor privat de împrumut care oferă oportunități de viață.
    Căutați un împrumut autentic, Aveți nevoie de bani pentru a începe o afacere sau pentru a vă îmbunătăți finanțele, ați fost respins de bănci sau de alte instituții financiare. Nu mai căutați, sunt aici pentru a vă face toate problemele financiare un lucru din trecut. Sunt un creditor de încredere și de încredere care oferă toate tipurile de împrumuturi de orice sumă la o rată a dobânzii la un nivel scăzut și accesibil de 2% și voi fi fericit și dispus să vă ofere un împrumut astăzi pentru mai multe informații contactați-mă prin e-mail la (sarahmichael385@gmail.com).
    Mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Voi recomanda oricui caută împrumut de afaceri către Le_Meridian, m-au ajutat cu un împrumut de patru milioane USD pentru a-mi începe afacerea de quilting și a fost rapid Când am obținut un împrumut de la ei, a fost surprinzător de ușor de lucrat cu ei. Ele pot finanța până la suma de 500,000,000.00 de dolari (cinci sute de milioane de dolari) în orice regiune a lumii, atâta timp cât există 1,9% ROI pot fi garantate pentru proiecte. Procesul a fost rapid și sigur. A fost cu siguranță o experiență pozitivă. Evitați escrocii de aici și contactați serviciul de finanțare Le_Meridian activat. lfdsloans@lemeridianfds.com / lfdsloans@outlook.com. WhatsApp ... + 19893943740. dacă sunteți în căutarea unui împrumut de afaceri.

    RăspundețiȘtergere