duminică, 29 aprilie 2012

Cum sa lucrezi intr-un ONG

Daca ai luat in calcul posibilitatea sa lucrezi intr-un ONG, sansele de a te bucura de o experienta personala si profesionala unica te vor uimi cu siguranta. Organizatiile non-profit au nevoie in permanenta de voluntari entuziasti si pregatiti sa adere la un crez comun, ceea ce inseamna ca exista intotdeauna un loc pentru cei dornici sa se dezvolte personal, fara sa isi sacrifice tot timpul liber.
Spre deosebire de alte institutii unde iti poti desfasura activitatea in domeniul dorit, lucrul intr-un ONG te recompenseaza in multe alte moduri decat strict financiar. Iata care sunt avantajele voluntariatului, directiile spre care te poti indrepta in functie de preferinte si cum poti sa lucrezi intr-o organizatie non-profit.
Avantajele muncii in ONG
Principiile pe care se bazeaza activitatea unui ONG graviteaza in jurul imbunatatirii vietii in comunitatile locale. Aceste structuri sunt formatiuni benevole, de sine statatoare, cu rolul de a promova initiativele civice si valorile cetatenilor in favoarea beneficiului public general. Printre avantajele muncii in ONG se numara:
- Experienta: CV-ul tau va castiga o reputatie mai buna gratie experientei acumulate intr-o organizatie non profit, unde iti poti exersa cunostintele acumulate in mediul educational.

- Dezvoltarea personala: te dezvolti profesional si personal in contact cu persoane noi, desfasurand activitatile menite sa te ajute in viitoarea cariera

- Informare si cunoastere: beneficiezi de un flux de informatii continuu, pentru o cunoastere superioara a mediului inconjurator.
- Socializare: relatiile interpersonale intemeiate printr-un ONG iti asigura un viitor profesional stabil.
Domeniile de lucru in ONG
Pasiunile tale, domeniile pe care le studiezi sau lucrurile la care te pricepi cel mai bine pot fi fructificate la maximum intr-un ONG. Ca voluntar, te poti implica intr-o varietate de proiecte, care vizeaza sectoarele:
- social

- ecologic

- civic

- cultural

- administrativ

- sanatate etc.
Recrutarea in ONG
Recrutarea in sectorul ONG-urilor este similara cu cea de pe piata muncii, aplicand CV-ul la o institutie de interes. Poti sa contactezi un centru de voluntariat din orasul tau, daca acesta exista, care te va ajuta sa identifici organizatia compatibila cu tine.
Internetul este al doilea mediu de contactare a unui ONG potrivit pentru tine. Pe imparte.ro gasesti lista fundatiilor din Romania la care esti liber sa aplici. De asemenea, poti contacta un ONG prin accesarea diverselor site-uri cu adrese de contact sau inscrierea in comunitati online dedicate acestei activitati:
- Evoluntar.ro

- Voluntar.ro

- Tara lui Andrei

- Euro26

- Eurodesk etc.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu