duminică, 1 mai 2011

Imbunatatirea imaginii brandului prin implicare in comunitatea locala

Multe companii, in special cele mici si mijlocii, isi bazeaza afacerile pe clientii locali, asa ca o reputatie buna si a fi perceput drept o prezenta activa in cadrul comunitatii reafirma identitatea si imaginea brandului, oferind cai masurabile si practice de indeplinire a tintelor de CSR si, nu in ultimul rand, de a creste profiturile.

Consultantii de brand pot redesena logo-ul si pot sugera noi strategii de marketing insa, desi cartile de vizita si brosurile atragatoare asigura o reputatie buna pe termen scurt, o participare activa in viata comunitatii va avea efecte pozitive pe termen lung atat asupra business-ului, cat si a zonei in care ne desfasuram activitatea.

O reputatie locala solida intareste loialitatea consumatorilor, usureaza recrutarea si pastrarea personalului de calitate. In plus, marketerii primesc noi materiale de lucru, pe masura ce afacerea se transforma intr-un business responsabil cu practici si politici solide de CSR.

Sponsorizarea unor evenimente locale sau activitati de caritate se numara printre cele mai populare metode de a da o fata umana companiei. Implicarea in viata comunitatii poate fi intarita prin incurajarea angajatilor sa ajute pe baza de voluntariat in orice tip ce activitate locala. Mai mult, companiile pot pune la dispozitie chiar spatiile proprii pentru desfasurarea evenimentelor.

Potrivit unui studiu recent, implicarea voluntara produce efecte pozitive masurabile pentru toti cei implicati. In cadrul experimentului, mai multi angajati au fost plasati in pozitii de voluntariat pentru care trebuiau sa propuna tactici si strategii de actiune. Pe de o parte, persoanele implicate au dobandit abilitati suplimentare si s-au intors la serviciu cu o atitudine plina de optimism si entuziasm. De cealalta parte, beneficiarii activitatilor de voluntariat nu au primit numai ajutorul mult dorit, dar au avut si sansa unui schimb important de experienta.

In plus, atragerea angajatilor in construirea programelor de CSR reprezinta un exercitiu eficient de team building, dar creste si motivarea personalului. De asemenea, intareste relatiile cu mediul local.

Nu trebuie uitata nici marketarea politicii de responsabilitate sociala. Rapoartele de CSR nu trebuie sa se opreasca numai pe masa managerului, publicatiile locale putand deveni un instrument eficient de promovare, in conditiile in care desfasurarea oricarui eveniment local va fi cel mai probabil acoperit de mass-media locala. Desi orice fapta buna pentru comunitate creeaza o atmosfera sanatoasa in cadrul companiei, comunicarea actiunilor de CSR poate deveni si o parte importanta a strategiei de brand. In final, toata lumea va avea de castigat.

Sursa ; http://www.esimplu.ro/
Postat de Marcel Sandru , http://www.aftr.aaz.ro/




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu